Bestemødrene på Stortings plass

Bestemødrene på Stortings plass - Randi Aas | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Randi Aas
DIMENSJON
10,87 MB
FILNAVN
Bestemødrene på Stortings plass.pdf
ISBN
1621463541168

BESKRIVELSE

I tyve år, fra 1983 fram til 2003, stemte «Bestemødre mot atomkrig» hver onsdag med sine ben for at krigsmotstand og kvinnesak henger sammen. De sto sammen i en liten, uformell gruppe, basert på kjennskap og vennskap. I den kalde krigens tid ble Bestemødrene av mange betraktet som svermere, uvitende eller venstrevridde i sin opposisjon. Uro blant kvinner og unge rundt sikkerhetspolitikken var et faresignal. Fredsarbeid mellom øst og vest ble oppfattet som en trussel, ikke en garanti for fred og stabilitet. Denne boken tar sikte på å si noe om bakgrunnen for Bestemødrenes virksomhet. Hvem var de, og hvilken sammenheng virket de i? Hva fikk de utrettet? Randi Aas, cand. philol med historie hovedfag. Lektor ved Forsøksgymnaset i Oslo fra 1977. Har blant annet skrevet Mellom Frontene, om Johanne Reutz, pionér og yrkeskvinne i norsk arbeiderbevegelse.

Fra 1983 til 2003 stemte de med sine ben Kjøp 'Bestemødrene på Stortings plass, nærlys på en fredsbevegelse' av Randi Aas fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788274191105 Bestemødre mot atomvåpen var en aktivistgruppe sammensatt av bestemødre fra Oslo-området som fra 1983 i 20 år hver onsdag i skoleåret demonstrerte mot atomvåpen på Stortings plass..

Nå har barnehagen bygget et eget bestemorhus, hvor barna får bli med å sylte, safte, bake brød og lage urtete. Bygningen på den andre siden av kapellet hadde plass til 257 fattiglemmer. Kristiania ble på 1800-tallet hjemsøkt av smittsomme sykdommer som kolera, skarlagensfeber, difteri og tyfus. Her får bestemoren en klem på sin 95-årsdag av Heidis søster Tove Anneth Brummenæs Iversen (43).

RELATERTE BØKER