Det året Ricardo Reis døde

Det året Ricardo Reis døde - José Saramago | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
José Saramago
DIMENSJON
10,83 MB
FILNAVN
Det året Ricardo Reis døde.pdf
ISBN
6708587135775

BESKRIVELSE

Ricardo Reis vender tilbake til Lisboa fra Brasil i 1935, etter mange års fravær. Han tar inn på et forfallent hotell og innleder et stillferdig, nærmest anonymt liv i sin nye tilværelse. Han får besøk av vennen Fernando Pessoa, de diskuterer livet, døden og tiden. Han vandrer omkring i Lisboas gater (besøkende i byen kan så si bruke Ricardo Reis` vandringer som by-guide!) Han svermer for den fattige værelsespiken Lidia, og litt for rikmannsdatteren Marcenda med den ødelagte hånden. I Spania er generalissimus Franco kommet til makten. Et hovedverk i et av det tyvende århundrets mestt betydelige forfatterskap. Christian Rugstad ble belønnet med Bastian-prisen for sin oversettelse av boken.

Men det er også en roman om sjelens labyrinter, om kjærlighet og unnfallenhet, om politisk dårskap og følelsenes villnis, om alt det som […] Det året Ricardo Reis døde. José Saramago; Christian Rugstad (Oversetter) Ricardo Reis vender tilbake til Lisboa fra Brasil i 1935, etter mange års fravær.

«Dette er en roman om Portugal, om Portugal sett gjennom dikteren Fernando Pessoas øyne. Men det er også en roman om sjelens labyrinter, om kjærlighet og unnfallenhet, om politisk dårskap og følelsenes villnis, om alt det som […] Det året Ricardo Reis døde.

RELATERTE BØKER