Krafttak for lesing i fag

Krafttak for lesing i fag Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,16 MB
FILNAVN
Krafttak for lesing i fag.pdf
ISBN
9354173764941

BESKRIVELSE

Hva er årsaken når norske elever ikke leser godt nok? I de siste årene er vi blitt mer oppmerksomme på at det ikke er nok å knekke lesekoden for å bli en god leser. Elevene trenger ulike strategier når de skal få grep om tekstene i de ulike fagene. Lærere må både ha innsikt i varierte måter å angripe en tekst på, kunnskap om elevenes forutsetninger og om elevenes første- og andrespråk. Bakgrunnen for denne boka er en stor nasjonal lesesatsing som ble iverksatt i 2008. Leseren får her innblikk i hvilke erfaringer man har med endringene som ble gjennomført i skolen. Det settes bl.a. søkelys på lesing i ulike fag, ulike måter å arbeide med lesing, og observasjon i egen klasse. Boka vil være nyttig for alle som arbeider i skolen og trenger å få nye innspill til hvordan man kan arbeide med lesing i fag. Den er særlig aktuell for lærerstudenter som skal sette seg inn i klasseromsobservasjon, lesing og endring i skolen.

Skriv! Les! 1 Artikler ... Artikkel om lesing av fagtekst. Den er hentet fra Lesesenterets hefte "Fagbok i bruk i alle fag i videregående skole" og viser hvordan veien fra fagtekst til individuell leseforståelse og læring både er sammensatt og kompleks. Kjøp Krafttak for lesing i fag fra Tanum Hva er årsaken når norske elever ikke leser godt nok? I de siste årene er vi blitt mer oppmerksomme på at det ikke er nok å knekke lesekoden for å bli en god leser.

Lesing er å lese med forståelse og bruke denne kunnskapen i egen lesing og læring. Det må legges stor vekt på systematisk og målretta arbeid for å lære elevene å bruke lesing som et velfungerende redskap i egen læring.

RELATERTE BØKER