Mat for små munner

Mat for små munner - Unni Baastad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Unni Baastad
DIMENSJON
3,34 MB
FILNAVN
Mat for små munner.pdf
ISBN
2797272379962

BESKRIVELSE

Mat og helse i barnehagene blir et stadig mer aktuelt tema. Barnehageloven sier at barnehager skal legge opp virksomheten slik at den fremmer barnas helse. Denne boken tar sikte på å gi førskolelærerstudenter og SFO- og barnehageansatte grunnleggende kunnskap om ernæring og tilrettelegging og gjennomføring av måltider. Mat for små munner består av to deler: Den første delen er en innføring i ernæringslære, med gjennomgang av næringsstoffer, vitaminer, mineraler/sporstoffer, krydder osv. I tillegg er det tatt opp forhold rundt allergi og intoleranse og informasjon om hygieniske forhold knyttet til oppbevaring og bruk av mat. Den andre delen er en samling av oppskrifter tilpasset barn i barnehagen, ordnet tematisk etter aktiviteter, merkedager og årstider.

For barn som trenger ernæring gjennom sonde i en periode, men som forventes å spise på naturlig måte gjennom munnen senere, er det særlig viktig at sondeernæringen sam-ordnes med de vanlige måltidene. Små barn som har vært hovedernært via Mat og kosthold for eldre Eldre trenger mer protein og D-vitaminer enn andre voksne.

Gjennom dette prosjektet ønsket vi å øke foreldres kunnskaper, ferdigheter og bevissthet rundt tillaging og servering av sunn og variert hjemmelaget mat ... Sår og blemmer i munnen er som oftest forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens trøske som regel krever behandling med soppdrepende midler. Mat for små munner består av to deler: Den første delen er en innføring i ernæringslære, med gjennomgang av næringsstoffer, vitaminer, mineraler/sporstoffer, krydder osv.

RELATERTE BØKER