Nytt grep om skriveopplæringa

Nytt grep om skriveopplæringa - Synnøve Matre, Randi Solheim | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Synnøve Matre, Randi Solheim
DIMENSJON
7,10 MB
FILNAVN
Nytt grep om skriveopplæringa.pdf
ISBN
6096823661456

BESKRIVELSE

Hva er god skriveopplæring? Få innblikk i en helhetlig måte å arbeide med skriving og vurdering i ulike fag.Gjennom flere år har en gruppe skriveforskere samarbeidet om å undersøke effekten av en tydelig formulert skriveundervisning på 20 skoler. Viktige verktøy er et sett normer som beskriver hva som er rimelig å forvente av elevenes skriving etter fire og syv års skolegang, Skrivehjulet med ulike skrivehandlinger og formål, og vurdering for læring.Resultatene fra det såkalte Normprosjektet (Developing national standards for the assessment of writing - a tool for teaching and learning) er oppsiktsvekkende, komplekse og varierende. Effektstudier viser at elevene etter to års skriveopplæring hadde forbedret skriveferdighetene sine tilsvarende et halvt til to års ekstra skolegang. Gled deg til boka! Den presenterer viktige funn, metoder, analyser og drøftinger. Her er også Normprosjektets vurderingsressurser presentert og gjort tilgjengelige for videre tilpassing og bruk. Boka bør bli pensum både for lærere, skoleledere, lærerstudenter og lærerutdannere og skriveforskere.Norges fremste skriveforskere står bak NORM-prosjektet. Bokas redaktører er Synnøve Matre, Hildegunn Otnes og Randi Solheim, alle ansatt ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Hele prosjektgruppa, som også omfatter Kjell Lars Berge, Lars Sigfred Evensen, Gustaf Skar og Ragnar Thygesen, bidrar i boka.

Læring er å bli stadig mer fortrolig med fagenes tekstkulturer (Berge, 2005). Og for å få til dette Lese- og skriveopplæring for arbeidsliv og inkludering i Europa ...

Undervisningen er organisert i stasjoner der en av stasjonene er lærerstyrt. Her foregår læring av nytt stoff.

RELATERTE BØKER