Betzy

Betzy - Frid Ingulstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frid Ingulstad
DIMENSJON
10,86 MB
FILNAVN
Betzy.pdf
ISBN
1363114447163

BESKRIVELSE

Betzy Kjelsberg er en av norsk kvinnebevegelses mest ruvende pionerer. Seksbarnsmor, stemmerettsforkjemper, venstrepolitiker, en av stifterne av Norsk Kvindesaksforening og Norges første kvinnelige fabrikkinspektør.Frid Ingulstads tegner et levende og nært portrett av en imponerende historisk skikkelse, som med denne boken får sin fortjente oppmerksomhet.

Den jødiske kvinnens historie er for vond til å kalles god. Betzy Kjelsberg er kjent som Norges første kvinnelig fabrikkinspektør. Fra hun var 15 år, og helt til hun døde nesten 84 år gammel, kjempet hun en kontinuerlig kamp for kvinners rettigheter. Betzy Akersloot-Berg, født Betzy Rezora Berg (født 16.

Ho var blant anna den første kvinna som sykla i Drammen, den første kvinnelege fabrikkinspektøren i Noreg, den første kvinna i sentralstyret i partiet Venstre og den første kvinna som tok ordet på den internasjonale arb Betzy Kjelsberg er en av norsk kvinnebevegelses mest ruvende pionerer. Seksbarnsmor, stemmerettsforkjemper, venstrepolitiker, en av stifterne av Norsk Kvindesaksforening og Norges første kvinnelige fabrikkinspektør.

RELATERTE BØKER