Moralsosiologi

Moralsosiologi - Nilsen Øystein | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nilsen Øystein
DIMENSJON
9,89 MB
FILNAVN
Moralsosiologi.pdf
ISBN
5053114955349

BESKRIVELSE

Boka drøfter sentrale moralsosiologiske problemstillinger i det moderne samfunn, særlig med henblikk på den såkalte postmoderne fase. Utgangspunktet er forfatterskapet til den polsk-engelske sosiologen Zygmunt Bauman, og hans analyse av hva som hemmer eller legger til rette for det han kaller den moralske impuls, vår intuitive evne til innlevelse i den andres situasjon. Forfatteren drøfter også Baumans forhold til klassiske sosiologer og til nyere tenkere som Bourdieu, Giddens og Habermas. Med litteraturliste og register.

Mirjam Harkestad Olsen er førsteamanuensis i pedagogikk ved UiT Norges arktiske universitet, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, Campus Alta. Hun har også deltidsstilling ved Statped. Moralsosiologi kan oppklare hvilke gruppeprosesser som ligger til grunn for vurdering av risiko, og hva som skal til for å overvinne passivitet og komme over i et felles, aktivt modus.

Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Sigurd Skirbekk Har vært fagkonsulent for følgende artikler: anomi. Beatrice Webb Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk.

RELATERTE BØKER