Handling, person, samfunn

Handling, person, samfunn - Svein Aage Christoffersen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Aage Christoffersen
DIMENSJON
4,71 MB
FILNAVN
Handling, person, samfunn.pdf
ISBN
2139812397953

BESKRIVELSE

Denne utgaven er grundig revidert og sentrale kapitler er skrevet om. Aktuelle teorier og modeller blir gjennomgått og diskutert, og det legges vekt på at studentene skal kunne drøfte og vurdere faglige spørsmål både under en individualetisk og under en sosialetisk synsvinkel.Forfatteren viser hvordan etiske modeller som konsentrerer seg om de handlingene et menneske gjør, utfordres av modeller som legger større vekt på personen bak handlingene. Nærhetsetikk og omsorgsetikk spiller en viktig rolle i framstillingen. Det er lagt vekt på praktisk argumentasjon og kasuistikk, på forholdet mellom godhet og rettferdighet i en moderne velferdsstat og på utfordringene fra et flerkulturelt samfunn. Forholdet mellom etikk og menneskesyn går som en rød tråd gjennom framstillingen. Menneskesyn ses i forhold til moderne teknologi og biologiske og økonomiske tenkemåter. Det argumenteres for et menneskesyn der samhørighet og inkluderende fellesskap er mer grunnleggende enn konkurranse og maksimering av egennytte. Svein Aage Christoffersen er professor i etikk ved Det teologiske fakultet på Universitetet i Oslo.

Ære var veldig viktig i et slikt samfunn, og en skulle følge samfunnets normer og verdier. Å være en god kriger og/eller skald var med på å styrke maktposisjonen og ettermælet. Nedlastinger Bildet : Mann, person, kvinne, spille, publikum, sosial, samfunnet, handling, fred, kommunikasjon, menneskelig, vennskap, sammen, verden, merke, prosjekt ... • Personer med funksjonsnedsettelse skal oppleve trygge nærmiljøer og lokal-samfunn som legger til rette for aktivitet og deltakelse for alle.

Aktuelle teorier og modeller blir gjennomgått og diskutert, og det legges vekt på at studentene skal kunne drøfte og vurdere faglige spørsmål både under en individualetisk og under en sosialetisk synsvinkel.Forfatteren viser hvordan etiske modeller som konsentrerer seg ... En person som stjeler biler for å skaffe penger til narkotika gir ikke bare et økonomisk tap til eieren av bilen, men skader også seg selv og sine muligheter for å delta i samfunnet som en givende og dyktig skapende kraft senere i livet, både på grunn av risikoen for å havne i fengsel, og på grunn av de fysiske skadene som de gjør på seg selv med narkotikabruken. Handling, person, samfunn: innføring i etikk for helse- og sosialfagene Av Svein Aage Christoffersen Forlag Universitetsforl. ISBN 9788215007441 Utgitt 2005, Myk perm.

RELATERTE BØKER