Seierherrene

Seierherrene - Roy Jacobsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roy Jacobsen
DIMENSJON
6,88 MB
FILNAVN
Seierherrene.pdf
ISBN
7993435336328

BESKRIVELSE

Seierherrene er et rikt epos om vår egen tid, og det ufattelige sprang Norge som samfunn gjorde i løpet av et halvt århundre. Romanen følger en kvinne og hennes familie fra Helgelandskysten sommeren 1927 til Oslo våren 1990. Roy Jacobsen ble tildelt Bokhandelprisen i 1991, og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for Seierherrene.

Handlingen foregår på Herøy i Nordland, Grefsen-kollen og på Årvoll. Boken er innom de harde forholdene for fiske og jordbruk i Nord-Norge, industriarbeidermiljøet i Oslo, ungdommsoppveksten på 50 og 60-tallet, studentenes opprør og den nye teknologien. Norges største nettsted.

Kommentar av SISSEL BENECHE OSVOLD. Den britiske historikeren Norman Davies trekker i boka Europa i krig 1939-45 fram noen kritiske perspektiver på historieskrivingen om andre verdenskrig: "Det sies ofte at det er seierherrene som skriver historien. Og i tilfellet andre verdenskrig fikk historikerne i Storbritannia, USA og USSR helt klart et forsprang. Med Seierherrene fikk Roy Jacobsen Bokhandlerprisen i 1991 og ble samme år innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris.

RELATERTE BØKER