Kampen om oljearbeiderne

Kampen om oljearbeiderne - Terje Johansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Johansen
DIMENSJON
7,97 MB
FILNAVN
Kampen om oljearbeiderne.pdf
ISBN
2045437529447

BESKRIVELSE

Oljevirksomheten brakte med seg en ledelseskultur, holdninger og metoder som brøt radikalt med norske normer. Rettigheter og betingelser som over tid hadde vært en selvfølge, var ikke lenger gyldige. Den internasjonale oljeindustrien representerte en trussel mot kjerneverdier som arbeidervern, faglige rettigheter og andre menneskerettigheter. Mange av oljearbeiderne identifiserte seg ikke med arbeiderbevegelsens verdier og vendte ryggen til LO i 1970-årene. I 1977 ble NOPEF etablert for å møte disse utfordringene. Organisasjonsstrid skulle bli et gjennomgangstema i historien om NOPEF. I "Kampen om oljearbeiderne" møter vi dem som tok til motmæle mot trakasseringen, som organiserte seg, bygde opp fagforeninger og stod på barrikadene for å forsvare og videreutvikle norske arbeidstakeres rettigheter. Terje Johansen, f. 1945. Journalist. Redaktør for NOPEFs medlemsblad i 15 år. Har bidratt til og redigert flere bøker, blant annet om fagforeningsspørsmål og faglig-politiske forhold.

I boken forteller dem som tok til motmæle mot denne kulturen, de som sto på barrikadene for å forsvare og videreutvikle norske arbeidstakeres rettigheter. Kampen om Kielland Det er snart 40 år siden han overlevde den verste arbeidsulykken i det moderne Norges historie, ... Oljearbeiderne ser venner bli delt i to.

Vennligst logg inn Glemt passordet? Even (18) og Kai-Aleksander (20) vant kampen om læreplass mot 1671 andre De to unge oljearbeiderne var ikke født da Heidrunplattformen ble satt i drift. 18-åringen og 20-åringen er i dag lærlinger, men kan ha blitt pensjonister før kjempen i Norskehavet har hentet opp sine siste milliarder til velferdsstaten. Dersom de streikende oljearbeiderne taper kampen om tidligpensjon på sokkelen, kan saken ende i retten.Det sier lederen i YS-forbundet SAFE.

RELATERTE BØKER