Arbeidsinnvandring og familiegjenforening 1967-1980

Arbeidsinnvandring og familiegjenforening 1967-1980 - Jørgen Carling | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørgen Carling
DIMENSJON
5,26 MB
FILNAVN
Arbeidsinnvandring og familiegjenforening 1967-1980.pdf
ISBN
6451826304885

BESKRIVELSE

Framveksten av dagens flerkulturelle Norge begynte med arbeidsinnvandring i perioden fra slutten av 1960-tallet frem til innvandringsstoppen ble innført i 1975. I årene som fulgte, var familiegjenforening den dominerende innvanndringsbakgrunnen. Denne boken gir en oversikt over innvandringens størrelse og sammensetning gjennom disse fasene av norsk innvandringshistorie.

Hoveddelen av de internasjonale migrasjonsstrømmene skyldes arbeid og familiegjenforening. I OECD-landene som helhet kom hver tredje innvandrer i 2014 fra land som var omfattet av fri mobilitet for arbeidstakere, som EØS ... RESSURSSTERKE: USAs president Donald Trump vil endre innvandringslovene, slik at de ressurssterke og høyt utdannede slipper lettere igjennom - på bekostning av familiegjenforening. Familiegjenforening innebærer at familiemedlemmer som ufrivillig er atskilt ved at en bor i Norge mens de resterende bor i andre land, kan bosette seg sammen i Norge.

De som kom utover på 70-tallet kom fra det vi kalte "den tredje verden" - fattige land i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Familieinnvandring skiller gjerne mellom familiegjenforening og familieetablering. Familiegjenforening gjelder dem som allerede har familie i Norge og ønsker å bli forent i Norge mens familieetablering gjelder dem som ønsker å bli en familie i Norge.

RELATERTE BØKER