DNA-bevis : rettssikkerhet ved bruk av DNA-sakkyndighet i kampen mot kriminalitet

DNA-bevis : rettssikkerhet ved bruk av DNA-sakkyndighet i kampen mot kriminalitet - Ragna Aarli | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragna Aarli
DIMENSJON
4,30 MB
FILNAVN
DNA-bevis : rettssikkerhet ved bruk av DNA-sakkyndighet i kampen mot kriminalitet.pdf
ISBN
7541139478043

BESKRIVELSE

DNA-reformen har utvidet mulighetene for å innhente og lagre DNA-profiler av personer mistenkt for kriminalitet. Reformen er gjennomført for å styrke politikraften i Norge, øke oppklaringsprosenten og skape et tryggere samfunn. Tilliten til DNA-beviset som verktøy i kriminalitets­bekjempelsen er utgangspunktet for denne boken, som drøfter hvilke garantier vi har mot uriktige domfellelser basert på DNA-bevis. Biologiske spor blir innhentet på åstedet av politiet. Rettsgenetisk sakkyndige undersøker deretter det biologiske materialet, isolerer DNA og fremstiller DNA-profiler for de sentrale DNA-registrene. Det er videre opp til retten å vurdere om et sammenfall mellom en DNA-profil fra et biologisk spor og DNA-profilen til en mistenkt har bevisverdi i en konkret straffesak. Det er vanskelig å helgardere seg mot feilkilder i sporsikringen, analysearbeidet og rettsanvendelses­prosessen. Drøftelsen av faren for produksjons- og anvendelsesfeil knyttet til DNA-bevis, og av mulighetene for å redusere risikoen for slike feil, er av interesse for alle som er opptatt av at uriktige domfellelser må unngås.

Biologiske spor blir innhentet på åstedet av politiet. Kjøp 'DNA-bevis, rettssikkerhet ved bruk av DNA-sakkyndighet i kampen mot kriminalitet' av Ragna Aarli fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788202345082 DNA-reformen har utvidet mulighetene for å innhente og lagre DNA-profiler av personer mistenkt for kriminalitet.

Hvordan formidle En av de store utfordringene som boken peker på, er hvordan resultatene av DNA-analysen best kan formidles, slik at rettens aktører kan forstå bevisverdien av to sammenfallende DNA-profiler. Internasjonalt blir det anbefalt å beregne bevisvekten av et ... DNA-reformen har utvidet mulighetene for å innhente og lagre DNA-profiler av personer mistenkt for kriminalitet.

RELATERTE BØKER