Fanget i isen

Fanget i isen - Mitchell Zuckoff | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mitchell Zuckoff
DIMENSJON
5,79 MB
FILNAVN
Fanget i isen.pdf
ISBN
2840665222856

BESKRIVELSE

Fanget i isen er en medrivende krigshistorie om livskamp og heltemot i det arktiske isødet.Den 5. november 1942 braste et amerikansk lastefly inn i grønlandsisen. Fire dager senere dro et B-17-bombefly ut for å lete etter mannskapet, men ble overrumplet av en snøstorm og styrtet de også. På mirakuløst vis kom alle de ni ombord fra det med livet i behold, og det amerikanske militæret igangsatte en vågal redningsaksjon. Etter å ha berget to mann, fløy et amfibiefly inn i en kraftig snøstorm og forsvant.Bestselgerforfatter Mitchell Zuckoff gir oss historien om tre flyhavarier og mennene som overlevde dem. Om en 148 dager lang kamp for livet, inntil en vågal ekspedisjon ledet av den norske flypioneren og polfareren Bernt Balchen, gir nytt håp til den strandede flybesetningen. Fanget i isen utspiller seg på et av de mest ugjestmilde stedene på jordas overflate, et sted med vind i orkans styrke og temperaturer på under minus 30.Boken rommer også en nåtidsfortelling, om drømmeren og idealisten Lou Sapienza, som sammen med den amerikanske kystvakten setter i gang en omfattende aksjon. Sammen vil de løse mysteriet rundt det forsvunnede amfibieflyet, og hente hjem heltene fremdeles ligger fanget i isen.Bla i boka

De fleste typene forvitrer aldri helt, men brytes ned til stadig mindre partikler. Forskerne jakter nå på disse enorme mengdene usynlig og giftig mikroplast i havet.

»I mit lange Liv som Arktiker havde jeg høstet mange Erfaringer, og her skulde jeg falde paa en elendig Snestorm.« Den danske polarforsker Peter Freuchens fortælling om, hvordan han i 1923 fór vild i en fygning og overlevede en nat i 54 graders frost i Grønland. Etter å ha vært fanget i en åpen råk 50-60 meter fra land i 45 minutter, ble hunden reddet på land av brannvesenet. Fr. dokumentar.

RELATERTE BØKER