Hva er Arktisk råd?

Hva er Arktisk råd? - Svein Vigeland Rottem | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Vigeland Rottem
DIMENSJON
5,55 MB
FILNAVN
Hva er Arktisk råd?.pdf
ISBN
5625943374102

BESKRIVELSE

Arktis har igjen fått en plass på den internasjonale dagsorden. Det er her de globale klimaendringene er mest synlige og mindre is og høyere temperaturer gir nye rammebetingelser for aktørene i regionen. Hvor høyt Arktis er på de arktiske statenes politiske dagsorden varierer. Alle er likevel enig om at Arktisk råd er det viktigste internasjonale samarbeidsforumet i nord. Til tross for en slik beskrivelse i festtaler og i offisielle politiske dokumenter, er kunnskap om Arktisk råd mangelvare. I denne boka får leseren et innblikk i hva Arktisk råd er. Forfatteren gir en introduksjon til rådets historie og organisering. I boka diskuteres videre samarbeidets betydning for å forstå det «nye» Arktis, men også dets plass i styringen av utviklingen i nord. Hva kan Arktisk råd gjøre og hvor ligger begrensningene? Forfatteren diskuterer også hva rådet bør gjøre for å fortsatt være det viktigste internasjonale samarbeidsforumet for dialog og kunnskapsutvikling i og om en region i stadig utvikling. Målet er at man etter å ha lest boka skal sitte igjen med en forståelse av hva Arktisk råd er og kan være.

Foruten de fem nordiske landene er Canada, USA og Russland medlemmer.. Kina har ikke noe område som er i nærheten av dette området.

Denne uken er jeg på Grønland i forbindelse med utenriksministermøtet i Arktisk Råd. ROVANIEMI (NRK): USA ville ikkje stille seg bak teksten som handla om klima. Derfor blei det inga felleserklæring frå ministermøtet i Arktisk råd i Finland.

RELATERTE BØKER