Fredsplikten i tarifforhold

Fredsplikten i tarifforhold - Alexander Næss Skjønberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alexander Næss Skjønberg
DIMENSJON
9,95 MB
FILNAVN
Fredsplikten i tarifforhold.pdf
ISBN
1173923174293

BESKRIVELSE

Kampmidler som streik, lockout og boikott er legitime midler i forhandlinger om inngåelse og revisjon av tariffavtaler. Slik har det vært siden organisasjons- og tariffavtaleutviklingen tok til i siste halvdel av 1800-tallet. Når partene har inngått tariffavtale, er imidlertid hovedregelen at det ikke er tillatt med arbeidskamp. Det er fredsplikt i tariffperioden. I denne boken gis en bred analyse av denne fredspliktens opprinnelse, begrunnelse og rekkevidde. Boken tar for seg en grunnleggende arbeidsrettslig størrelse. Fredsplikten settes i sammenheng med tariffavtalens grunnleggende formål og øvrige rettsvirkninger. Den brede tilnærmingen til emnet gjør boken aktuell for alle med interesse for kollektiv arbeidsrett og norsk arbeidsliv, og den er særlig nyttig for dem som arbeider med tariffrettslige spørsmål.

august 2015 12:48 Tron Løkken Sundet (Arbeidsretten) Del artikkel Innledning "Det er i alle land et brændende spørsmaal, hvad der av statsmyndighederne kan gjøres for at forebygge de for samfundsfreden oprivende kamper mellom arbeidsgivere og arbeidere. Fredsplikten kan begrunnes på flere måter. I avhandlingen betones nødvendigheten av en slik plikt for at tariffavtalen - i tråd med dens formål - skal kunne fungere som er reguleringsinstrument i de individuelle arbeidsforholdene.

handlekurv . Lagerstatus Sendes i løpet av 1-2 arbeidsdager Utgivelsesår 2019 Sider 487 Forlag Gyldendal Norsk Forlag ... Besøksadresse: Kristian Augusts gate 9, 0164 Oslo JUS er Advokatforeningens og Juristforbundets egen organisasjon for etterutdanning og kompetanseutvikling..

RELATERTE BØKER