Rettsfilosofi

Rettsfilosofi - Svein Eng | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Eng
DIMENSJON
7,78 MB
FILNAVN
Rettsfilosofi.pdf
ISBN
6828890874895

BESKRIVELSE

Forfatteren reflekterer over spørsmåla hva er jus og hva er rett, og går videre inn i kjernen av rettsfilosofien. Et hovedmål er å utdype de forskjellige aspekter slike spørsmålsformuleringer kan ha, og de forskjellige retninger svara kan peke i. Boka ser på forskjellige former for normativitet og presenterer noen grunnbegreper i det norske rettssystemet av i dag. Boka retter seg til alle som er interessert i refleksjon over rett og jus, og deler av boka er pensum på Examen Facultatum ved Universitetet i Oslo. Har litteraturliste.

Allerede de greske filosofer, først og fremst Platon og Aristoteles, beskjeftiget seg med rettsfilosofiske problemer, og rettsfilosofien ble i eldre tid flittigere dyrket av filosofer enn av jurister. - kantiansk rettsfilosofi De spørsmål som nå er nevnt, vedrører retten. Til slutt drøfter forfatteren noen hovedspørsmål vedrørende faget om retten, det vil si jusen.

Faget omfatter juridisk forskning, rettsprinsipper og perspektivfag som rettshistorie, rettsfilosofi og rettsøkonomi. Vi tilbyr produkter og tjenester til norske bibliotek, som bøker, lydbøker, metadata/katalogdata, film, dataspill og bibliotekmateriell. rettsfilosofi; religionsfilosofi; Men også for eksempel kulturfilosofi, historiefilosofi, pedagogisk filosofi kan regnes hertil. Filosofi grenser mot andre fagområder som f.eks.

RELATERTE BØKER