Europeisering av nordisk likestillingspolitikk

Europeisering av nordisk likestillingspolitikk En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,14 MB
FILNAVN
Europeisering av nordisk likestillingspolitikk.pdf
ISBN
2058291365712

BESKRIVELSE

De nordiske landene omtales ofte som «en likestillingsmodell». De gjør det godt i internasjonale sammenligninger av likestillingsutvikling - og har en politisk kultur og en velferdsstatsmodell som fremmer likestilling i arbeidsliv og politikk Forfatterne av denne boka undersøker hvordan europeisk integrasjon har endret nordisk likestillingspolitikk - og hva som ikke har endret seg. Samtidig spør de i hvor stor grad Norden har satt sitt preg på EUs likestillingspolitikk. En hovedkonklusjon er at EU har hatt større innflytelse på norsk likestillingspolitikk enn mange tror, ikke minst ved å utfordre og bidra til å utvikle likestilling som rettighet. Slik har europeisk integrasjon også utfordret det etablerte sosialdemokratiske synet på likestilling i samfunnet. Likestillingspolitikk kan undersøkes og vurderes ut fra hvordan selve politikken er utformet, eller ut fra resultatene av politikken.

Eneveldet før undergangen. Trond Bjerkås og Knut Dørum.

Den skal rette seg mot fagmiljøer, politikere, byråkrater, journalister, samt ulike brukergrupper av likestillingspolitikk, og studenter. EUROPEISERING AV NORDISK LIKESTILLINGSPOLITIKK ^ GYLDENDAL . Innhold KAPITTEL 1 LIKESTILLINGSPOLITIKK OG EUROPEISK INTEGRASJON Cathrine Holst, Hege Skjeie og Mari Teigen Likestillingspolitikk - en introduksjon Den nordiske likestillingsmodellen EUs likestillingspolitikk: hvem, hva, hvor Hvordan har europeisk integrasjon påvirket ulike deler av nordisk likestillingspolitikk? Styrket diskrimineringslovgivning og diskrimineringsvern: direktiver og beslutninger i EU-domstolen («hard» europeisering), men også bruk av EU-krav som «diskursiv ressurs» («myk» europeisering) Liten effekt på familiepolitikken - så langt. Den nye boka Europeisering av nordisk likestillingspolitikk, som vi har redigert, viser at svaret på spørsmålet er et ubetinget ja.

RELATERTE BØKER