Legen før og nå

Legen før og nå - Jarle Ofstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jarle Ofstad
DIMENSJON
4,32 MB
FILNAVN
Legen før og nå.pdf
ISBN
9558011009691

BESKRIVELSE

Legen før og nå består av tre omfangsrike essays: Medisin fra religion til vitenskap og humanisme, Legen i litteraturen, Legen som forbryter. I det første essayet tar forfatteren for seg legens religiøse, vitenskapelige og humanistiske historie, fra Hippokrates' berømte utsagn: "Og den fremmede som kommer til byen, som ingen kjenner og som ingen penger har, han skal det tas godt vare på og han skal behandles gratis", til pasientbegrepet i lys av vår tids etiske og økonomiske betraktninger. I det andre essayet gjenspeiles litteraturens behandling av legen, der rekken av forfattere som har sine skråblikk på legen er lang: Ibsen, Celine, Camus, Bjørnson, Flaubert, Tsjekhov, Dostojevskij ... Legen som forbryter består av to deler: Legen uten barmhjertighet, tar utgangspunkt i Karl Brandt, eminensen av tysk medisin under den andre verdenskrig, som også beordret massemordene (72 273) på barn og voksne som var funksjonelt tilbakestående. I essayet om Josef Mengele - Forskeren som "übermensch" - belyses grunnlaget for denne dødsengelens eksperimentering med mennesker i Auschwitz.

I det første essayet tar forfatteren for seg legens religiøse, vitenskapelige og humanistiske historie, fra Hippokrates' berømte utsagn: 'Og den fremmede som kommer til byen, som ingen kjenner og som ingen ... Frikort-utbetalinger fra Helfo skjer fortløpende. Det kan ta inntil tre dager før du har pengene på konto.

Barn kan virke varme uten å ha feber. Allmenne råd.

RELATERTE BØKER