Gard og gjerde

Gard og gjerde - Ottar Rønneseth | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ottar Rønneseth
DIMENSJON
5,88 MB
FILNAVN
Gard og gjerde.pdf
ISBN
8890090428777

BESKRIVELSE

Vel 25 år etter at Gard og gjerde forelå på tysk er Ottar Rønneseths omfattende studie av Jærens jordbruks- og bosetningshistorie fra jernalderen og frem til etterkrigsårene mer aktuell enn noen gang. De siste 10-15 års utvikling innenfor norsk arkeologisk og historisk forskning har gjort at en bok som i 1970-årene langt på vei ble oversett av fagmiljøene, i dag virker frisk og nytenkende.Ottar Rønningseth (f. 1922) er en av dem som har bodd på Jæren .i tusen år.. Oppvokst i et gårdssamfunn som gjemte synlige og usynlige minner om talløse generasjoners liv og tro, har han hatt helt spesielle forutsetninger for å beskrive jærsk kulturhistorie. På Jæren i mellomkrigsårene fantes fremdeles ødegårdsanlegg, steingjerder, åkerreiner og gravhauger som hvisket om et kulturlandskap som også i tidligere tider hadde vært utsatt for omfattende forandringer. Utforskningen av disse endringsprosessene skulle bli Ottar Rønneseths livsoppgave og foreligger nå i Gard og gjerde.Gard og gjerde gir et nytt, felles forståelsesgrunnlag for historiker og arkeologer som arbeider med bosetningshistoriske problemer på Sørvestlandet. Den norske oversettelsen av boken er forsynt med et innledningskapittel som sammenfatter resultatene av de siste 20 års oppsiktsvekkende arkeologiske undersøkelser i Rogaland.

Strømmen gjør at ikke dyra klør seg på nettingen, og minsker fristelsen til å prøve å klatre i og hoppe over nettingen. Strømtråd med 4 - 6 tråder.

Poda Gjerder er ikke bare kjent for løsninger i høy kvalitet og med lang holdbarhet, men er også anerkjent som leverandør av komplette gjerdeprosjekter. Terrasserekkverk har et liggende toppbord og gir gjerdet et mer solid, innrammet uttrykk. Hagen fremstår da i større grad som en forlengelse av terrassen.

RELATERTE BØKER