Ørkenkrigen

Ørkenkrigen - Ken Ford | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ken Ford
DIMENSJON
8,67 MB
FILNAVN
Ørkenkrigen.pdf
ISBN
2059673399180

BESKRIVELSE

Erwin Rommel er en av andre verdenskrigs mest kjente feltmarskalker. Hans krig i Nord-Afrika pågikk i over to år der han både vant og tapte store slag. Et av de meste kjente slagene er ved El Alamein i 1942 og i Kasserinepasset i 1943. Rommels erkefiende var den britiske general Bernard Law Montgomery, som var sjefen for den britiske 8. armé i Afrika. De to kamphanene kjempet mot hverandre i den ugjestmilde ørkenen i Nord-Afrika, men de kjempet også mot vanskelige forsyningsforhold, ekstrem varme, sandstormer og ørkensand. Med slagene ved El Alamein og sluttkampene ved Kasserinepasset i 1943 setter vi i denne boken fokus på de harde kampene tyskerne og italierne utkjempet mot de overlegne britiske og amerikanske styrkene i Nord-Afrika.

Tilgjengelighetsli Her levde Gaddafi sine siste dager (VG Nett) Det var i disse blokkene Muammar al-Gaddafi skal ha skjult seg mens opprørerne sakte men sikkert omringet ham. Felttoget i Nord-Afrika eller Ørkenkrigen foregikk under andre verdenskrig i ørknene i Nord-Afrika fra 10. mai 1940-16.

20 ansatte på anlegget, hvorav 10 norske. Thomas Edward Lawrence var en britisk offiser og forfatter. Han er særlig kjent for sin innsats under arabernes opprør mot Det osmanske rike i 1916-1918.

RELATERTE BØKER