En døgenikt

En døgenikt - Joseph von Eichendorff | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joseph von Eichendorff
DIMENSJON
6,51 MB
FILNAVN
En døgenikt.pdf
ISBN
3495208547129

BESKRIVELSE

En ung møllersønn våkner en morgen og blir skjelt ut av faren for å være doven. Han tar konsekvensen av dette, tar med seg fela, stiller seg opp ved veien og spiller. En vogn tar ham med, og han ender opp på et slott i Wien. Der forelsker han seg i en adelig dame, som viser seg ikke å være den hun gir seg ut for. Siden det ikke kan bli noe mellom dem, drar han til Italia. Der havner han på en slott i fjellet, hvor han har flere merkverdige opplevelser, før han vender tilbake til slottet i Wien, og får sin utkårede.

Så enkel og naken i form og billedspråk som bare en virkelig stor forfatter kan prestere. Døgenikt er eit norsk og dansk uttrykk avleidd av det nedertyske nedsetjande ordet Taugenichts (Taugen (dögen), 'duge', nichts, inkje', altså 'inkjedugande'). Det viser til ein doven og udugeleg person, ein lathans eller dagdrivar.

63 synonymer for døgenikt. 0 antonymer for døgenikt.

RELATERTE BØKER