Spartacus og slaveopprøret

Spartacus og slaveopprøret - Barry Strauss | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Barry Strauss
DIMENSJON
7,27 MB
FILNAVN
Spartacus og slaveopprøret.pdf
ISBN
5867637053424

BESKRIVELSE

Spartacus og slaveopprøret er den fengslende og spennende fortellingen om verdens mest berømte slaveopprør skrevet av en anerkjent historiker. Spartacus' (d. 71 f.Kr.) liv og skjebne har i alle tider vært omspunnet med myter, kildene er få og de som finnes er nedtegnet av seierherrene. Likevel har Spartacus og hans bragder «overlevd». Han var mest sannsynlig en fyrstesønn fra Trakia som vervet seg til den romerske hær, men falt i unåde og ble gladiator. Historiens gang er kjent - de romerske makthaverne anså opprørerne som barbarer og uten evne til å samle seg, og der tok de feil som så mange diktatorer etter dem. Men boka forteller også hvorfor det til slutt går galt. Om hvordan interne uenigheter om retning svekket opprørerne og Spartacus' fortvilelse da han så hvilken vei det gikk. Historien er like mye en fortelling om hvor viktig det er å stå samlet og ikke la egne interesser ta over.

Den franske filosofen François Voltaire kalte slaveopprøret for «den mest rettferdige krigen i historien - kanskje den eneste rettferdige krigen i historien». Spartacus ledet slaveopprør mot Romerriket Det største slaveopprøret noensinne ble anført av gladiatoren Spartacus. Han var en desertør og banditt, men utviklet seg til et militærgeni som ledet 70 000 slaver til kamp mot Romerriket. Og hvordan virker luftveiene våre som forsvarsverk? Forsker og professor i immunologi Anne Spurkland gir deg svarene.

0129 OSLO. Org.nr: 964307873. Spartacus og slaveopprøret er den fengslende og spennende fortellingen om verdens mest berømte slaveopprør skrevet av en anerkjent historiker.

RELATERTE BØKER