Rettshistorier

Rettshistorier - Bjarne Markussen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjarne Markussen
DIMENSJON
8,95 MB
FILNAVN
Rettshistorier.pdf
ISBN
2502735514944

BESKRIVELSE

Denne boka krysser grensene mellom litteratur, film og juss. Den hvordan familielivet har blitt skildret av diktere og filmskapere, og hvordan fortellingene har fått betydning for lovgivningen fra 1800-tallet og frem til i dag. Med eksempler fra en rekke berømte verker - bl.a. Et dukkehjem, Hellemyrsfolket, De vergeløse og Kramer vs. Kramer - viser forfatteren hvordan kunstens og familierettens historie er tett sammenvevd. Fra Ibsens og Skrams tematisering av kvinnen i og utenfor ekteskap, følges utviklingen gjennom "barnets århundre" og frem til dagens lovgivning, med fokus på fedre og barns rettigheter. Gjennom sin tverrfaglige tilnærming er boka et originalt bidrag til både litteraturfaget og rettshistorien - og til dagens familierettslige samfunnsdebatt. Bjarne Markussen er dr.art. i nordisk litteraturvitenskap, og førsteamanuensis ved Universitetet i Agder.

Publikasjoner. Se full publikasjonsliste for 2019-1983.

I det følgende skal jeg først komme med noen generelle og videre noen tematisk og periodemessig mer avgrensede kommentarer til forholdet mellom politisk idéhistorie og rettshistorie. Jeg skal i størst mulig grad gi bestemte, historiske eksempler på slike forbindelser. Læringsutbyte Kunnskap: I JUS134 Rettshistorie og komparativ rett skal studenten (1) få kunnskap om hva en rettskultur er, og hvordan den blir formet og omdannet gjennom møter med rettskulturelt gods fra andre rettskulturer.

RELATERTE BØKER