Draumen om framtidslandet

Draumen om framtidslandet - Paul O. Tomasgard | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Paul O. Tomasgard
DIMENSJON
11,78 MB
FILNAVN
Draumen om framtidslandet.pdf
ISBN
5852822055368

BESKRIVELSE

I løpet av 60 år forlet om lag 760 honndøler heimbygda for å søkje lykka i Amerika. Dei slo seg ned i Midtvesten som farmarar eller innbyggarar i småbyane. Dei drog vestover til Stillehavskysten, oppover til gullgravarbyane i Alaska og til prærieområda i Canada. Etter kvart enda mange i store byar som Minneapolis, New York, Seattle og San Francisco. Boka fortel om tilhøva i Hornindal kring midten av 1800-talet, om oppbrotet frå heimegrendene, reisa over havet og om det nye livet i Amerika. Boka inneheld korte biografiske opplysningar om storparten av dei utvandra, samt oversikt over alle dei som kom tilbake og overtok gardsbruk. Dette var personar som drog til Amerika for å tene seg pengar som dei kunne setje inn i farsgarden. Det vert fortalt om banda som i lang tid var levande mellom dei utvandra og landet dei forlet. Innhaldet i boka er illustrert med om lag 300 bilete, kart og teikningar. Dei fleste er av personar som vandra ut, av familiane deira og stadene der dei slo seg ned.

Langsiktig kommunal satsing på kunst og kultur skal forløyse landets mest upopulære by. Elvebyen: Ryktet om Drammen vil endre seg fordi byproduktet har endra seg, tror leiarane for Omdømmeprosjektet i byen.

Etter kvart enda mange i store byar som Minneapolis, New York, Seattle og San Francisco. Boka fortel om tilhøva i Hornindal ... Pris: 339 kr.

RELATERTE BØKER