Luftkrig

Luftkrig lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,34 MB
FILNAVN
Luftkrig.pdf
ISBN
5934405653648

BESKRIVELSE

Da første verdenskrig startet var krig i luften en nærmest ukjent stridsform. Da krigen sluttet hadde alle parter i krigen bygget opp store flystyrker som kjempet om herredømme i luften. I alle kriger senere, og spesielt andre verdenskrig, var det å ha kontroll over luftrommet helt avgjørende for seier eller nederlag på slagmarken.

mai, mens krigen fortsatt pågikk, forklarte befalhavren for Natos luftkrig, generalløytnant Michael C. Short, strategien bak angrepene på de sivile målene. Luftkrigen under Operation Overlord hører sammen med Slaget om England, den strategiske bombeoffensiv mod Tyskland og hangarskibskrigen i Stillehavet til de vigtigste luftslag under 2.

Fredag 9. februar 1945, som nå er kjent for «den svarte fredag» brakte det løs over Førdefjorden. Blitzkrieg var den formen for krigføring med raske operasjoner og tett samvirke mellom bakke- og luftstyrker som Tyskland anvendte i felttoget fra 1939 til 1941 under andre verdenskrig, og som var en form for lynkrig.

RELATERTE BØKER