Økonomistyring på 1-2-3

Økonomistyring på 1-2-3 - Terje Berg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Berg
DIMENSJON
8,20 MB
FILNAVN
Økonomistyring på 1-2-3.pdf
ISBN
2963462993436

BESKRIVELSE

Økonomistyring på 1-2-3 gir en første innføring i grunnleggende temaer i økonomistyring. Hensikten er å gi en oversikt over et stort fagområde. Etter dypere studier av temaene, kan boken også med stort hell benyttes til repetisjon og oppfriskning. Det er vektlagt tallmessige eksempler, og formler og sammenhenger er ikke utledet, men anvendes i ulike beslutningssituasjoner. Boken er bygget i tre deler: Grunnlaget - metodene - anvendelsen. Grunnlaget er her definert som regnskap, budsjettering, prestasjonsmåling og kostnadsforståelse. Metodene er en gjennomgang av ulike kalkyler, mens anvendelsen legger vekt på ulike beslutningssituasjoner. Regnskap og budsjett presenteres samlet da begrepene er de samme, og det er kun om man ser frem eller tilbake i tid som er den store forskjellen. Det er også innarbeidet hvordan økonomistyringen kan bidra til bevisstgjøring av bærekraftig forretningsdrift. På tross av bokens knappe form, er det vektlagt å problematisere metodene.Temaer i boken:- Hva økonomistyring egentlig er- Hvordan regnskapet er bygget opp- Hvordan regnskap føres- Hvordan utføre teknisk budsjettering- Hvordan måle prestasjoner basert på regnskapet- Hva er kostnader er og hvordan de kan defineres og forstås- Hvordan utføre kalkulasjon- Beslutninger på kort og lang sikt under ledig og full kapasitetBoken retter seg mot studenter på lavere nivå på universitet og høgskole. Boken egner seg også godt for elever i videregående skole som ønsker en forsmak på høyere studier.

Økonomistyring, både som fagområde og i praksis, er inne i en spennende utvikling. Fra et tradisjonelt utgangspunkt; serie- og lagerproduserende industribedrifter med høy andel direkte kostnader, ser vi at teoriene, ... Hånddesinfeksjon på 1-2-3 Regionale kompetansesentre i smittevern.

som konge. Vi hadde vært i union med danskene i mer enn 400 år! Danmark-Norge var på Napoleons side i krigene og høsten 1813 tapte Napoleon og hans allierte slaget ved Leipzig.. Denne nettressursen hører til læreboka Økonomistyring for faget økonomistyring innen programområdet næringslivsøkonomi, av forfatterne Annelise Lindheim, Per Nørgaard og Elin Stedje.

RELATERTE BØKER