Heroisk forræderi

Heroisk forræderi - Geir Finne | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Finne
DIMENSJON
8,49 MB
FILNAVN
Heroisk forræderi.pdf
ISBN
5392214695260

BESKRIVELSE

Hjalp den tyske militære motstandsbevegelse de allierte under selve invasjonen i Normandie 6.juni.1944? Hadde de en felles forståelse med deler av den allierte ledelse om at fredsforhandlinger ville være mulig etter at Hitler var blitt fjernet? Mye tyder på at de handlet som om de hadde en slik felles forståelse. Paradoksene før, under og etter invasjonen i Normandie er så mange, og lar seg ikke forklare med de alliertes briljans. En hjelpende hånd synes å ha vært tilstede i Normandie. Det ser nemlig ut til at den militære motstandsbevegelse holdt hva de lovte. Heroisk forræderi er et autoritetsforræderi i solidaritetens navn. Om forfatteren: Geir Finne ble født i 1948 og vokste opp i Bergen og i Namdalen. Han har sin utdannelse i bedriftsøkonomi fra Universitetet i Regensburg i Tyskland, og i sosialøkonomi og statsvitenskap fra Colorado University i USA. Før han ble pensjonist var han i 37 år amanuensis ved Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen ved UiT. Finne var vararepresentant til Stortinget 1993-1997 for Senterpartiet. I 1981 utga han «The Svalbard passage» sammen med Tom Kirkwood.

Den eldste fullstendige kilden er Evripides' drama Medeia (Medea) hvor det fortelles at ... Frøydis Eiriksdatter (norrønt Freydís Eiríksdóttir) var ei beryktet norrøn kvinne som seilte til Vinland i Nord-Amerika tidlig på 1000-tallet.Hun var en datter av Eirik Raude utenfor ekteskap og således halvsøster av Vinlands oppdager, Leiv Eiriksson.Hun hadde også to andre brødre, Torstein og Torvald.Vi vet ikke når hun ble født, men kanskje en gang mellom årene 970 - 980. Feighet og forræderi hører gjerne sammen og etter vår oppfatning burde Kongen vært stilt for krigsrett og dømt for faneflukt i begynnelsen av april 1940. En øverstkommanderende for en hær rømmer ikke mens utrente og dårlig utstyrte soldater slåss og mister livet i heroisk motstandskamp. Herodes var sønn av idumeeren Antipater, og en nabateisk kvinne.

Han har sin utdannelse i bedriftsøkonomi fra Universitetet i Regensburg i Tyskland, og i sosialøkonomi og statsvitenskap fra Colorado University i USA. Heroisk forræderi er et autoritetsforræderi i solidaritetens navn. Om forfatteren: Geir Finne ble født i 1948 og vokste opp i Bergen og i Namdalen.

RELATERTE BØKER