Jens Rathkes beretning fra oppholdet på Madeira og i Portugal i 1798-1799

Jens Rathkes beretning fra oppholdet på Madeira og i Portugal i 1798-1799 - Johan Jarnæs | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan Jarnæs
DIMENSJON
12,79 MB
FILNAVN
Jens Rathkes beretning fra oppholdet på Madeira og i Portugal i 1798-1799.pdf
ISBN
3426852853685

BESKRIVELSE

Johan Jarnæs: Jens Rathkes beretning fra oppholdet på Madeira og i Portugal i 1798-1799 Jens Rathke (1769 - 1855), utnevnt til professor i naturhistorie ved Universitetet i Christiania i 1813, oppholdt seg med stipendium på Madeira og i Portugal fra september 1798 til september 1799. Reisen var foranlediget av Naturhistorieselskapet i København, som ønsket at Rathke skulle studere Madeiras og Portugals botanikk og geologi. Hva Madeira angår, skulle Rathke også forsøke å finne svaret på basaltenes opprinnelse, ett av de store geologiske spørsmål i samtiden, og i Portugal skulle han i tillegg forsøke å finne bidrag til belysning av jordskjelvenes årsak. Rathke gir livfulle og detaljerte skildringer av sine opplevelser og iakttagelser. Vi følger ham på den stormfulle seilas til Funchal og på hans ekskursjoner over hele Madeira. Vi vandrer med ham gjennom Lisboas gater og besøker botaniske haver og vitenskapelige institusjoner, hvor han treffer tidens vitenskapsmenn. I selskap med Rathke reiser vi gjennom Portugal, bl.a. til Sintra, Coimbra, Porto og Braga, og vi følger ham gjennom Galicia, til han møter Napoleon i Vitenskapsakademiet i Paris. Gjennom Rathkes skildringer opplever vi Funchal og Madeiras storslagne natur, og han gir oss et detaljert innblikk i portugisernes levevis, i deres daglige virke og kultur. Rathke hadde sans for naturens skjønnhet og vitenskapsmannens øye for de små detaljer. På denne bakgrunn fyller han beretningen med liv og varme, men ikke uten opplysningstidens kritiske blikk på samtidens samfunn.

kartoffelafgiftsfondens indtægter og udgifter Budget kontrol • Opdelt resultatopgørelse på aktiviteter • Udvikling i resultat og pengebinding • Egenkapitalens udvikling • Nøgletal og fremskrivning • Udvikling i virksomhedens... Teknikken bød på nye muligheder, således også et telegrafkabel "Den store Søslange" på bunden af Atlanterhavet mellem Europa og Amerika. Desuden har H.C.

Jens Rathke (1769-1855)... Funchal, Madeira Hovedstaden på Madeira, Funchal, ligger på sørkysten og kryper oppover åssidene rundt havnen - spesielt om kvelden når hus og gater er opplyst kan det Med dramatiske klipper som stiger opp fra havet har Faro i Portugal blitt populært for sin fantastiske beliggenhet på Algarvekysten. In dieser Liste findest du alle wichtigen Sehenswürdigkeiten auf Madeira. Der wunderschöne Tropische Garten auf Madeira ermöglicht einen spektakulären Blick über die Altstadt von Funchal und das Meer. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi.

RELATERTE BØKER