Nazistene

Nazistene - Laurence Rees | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Laurence Rees
DIMENSJON
9,14 MB
FILNAVN
Nazistene.pdf
ISBN
6895909667165

BESKRIVELSE

Boka gjør et forsøk på å trenge inn i nazismens natur, og finne ut hvorfor nazistene og deres allierte handlet som de gjorde. Forfatteren mener at deres støtte til det tredje rike henger sammen med følelser og tro fremfor rasjonelle tanker, og peker på kvasireligiøse aspekter ved nazismen. Han viser også til den historiske konteksten, og Hitlers usedvanlige personlighet. Han visste å tone ned prosaisk politikk, og spilte bevisst på tyskernes følelser av ydmykelse og nederlag i kjølvannet av oppgjøret etter 1. verdenskrig. Han appellerte til deres lengsel etter oppreisning, nasjonal stolthet og ønske om å skyve skylden for katastrofene som hadde rammet dem over på andre. Boka er bygger på intervjuer med gjenlevende deltagere og øyenvitner fra krigen, og den er basert på tv-seriene Nazis, a warning from history og War of the century.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet, E-bok | 9788282710015 Dette er samlesiden over alle de siste nyhetssaker som omhandler nazistene Kjøp Jenta i veggen fra Cappelendamm Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I 1933 overtar nazistene styringen, men demokratiet står sterkt, så Hitler spiller på frykten for de venstreradikale for å kneble sine meningsmotstandere. På slutten av andre verdenskrig prøver nazistene desperat å fullføre utryddingen av de ungarske jødene.

Jøder som hittil var blitt samlet i gettoer, ble nå fraktet til dødsleirene og henrettet. Fra alle okkuperte land i Europa inkludert Norge ble jøder fraktet til disse leirene for å drepes. På samme dag som vi feirer frigjøring fra nazistene sitter en ung mann terrortiltalt i Asker og Bærum tingrett.

RELATERTE BØKER