Utdanning og sosial utjevning

Utdanning og sosial utjevning - Andrew Kristiansen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Andrew Kristiansen
DIMENSJON
10,30 MB
FILNAVN
Utdanning og sosial utjevning.pdf
ISBN
7901143517358

BESKRIVELSE

I Norge har lik rett til utdanning lenge vært en politisk og pedagogisk målsetting på tvers av partier. Forskning avdekker imidlertid systematiske forskjeller i utdanningsutbytte, som føres tilbake til elevenes og studentenes sosiale og kulturelle bakgrunn. Utdanning reproduserer sosiale forskjeller. Denne boken tar opp spørsmålet om hvorfor vi ikke fullt ut lykkes med å realisere målsettingen. Kristiansen knytter diskusjonen av løsninger til ideologi og vitenskapsteori, og han introduserer sentrale teorier om rettferdighet, likhet og makt, som i dag er lite kjent på norsk. Tilpasset opplæring fremstår som et nøkkelbegrep. Vil en bedre tilpassing av opplæringen til elevenes evner og forutsetninger bidra til sosial utjevning og derved også et mer rettferdig utdanningssystem? Andrew Kristiansen er professor i pedagogikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT, Norges arktiske universitet.

Derfor er det bra at rekordmange nå fullfører videregående skole. Kjøp 'Utdanning og sosial utjevning, om tilpassing, seleksjon og reproduksjon' av Andrew Kristiansen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788274775510 Sosiale ulikheter måles ofte ved å se på så kalte sosioøkonomiske indikatorer som utdanning, yrke og inntekt.

Rapporten konkluderer med at det har vært lite endring under Kunnskapsløftet. De små endringene peker i retning av økende sosial ulikhet. Sosial ulikhet, sosial lagdeling, sosial stratifikasjon, betegnelse som særlig brukes i sosiologien for å beskrive oppdelingen av individer og grupper i høyere og lavere lag eller klasser i samfunnet.

RELATERTE BØKER