Forteljingar frå Det gamle testamentet

Forteljingar frå Det gamle testamentet - Tor Ivar Torgauten | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Ivar Torgauten
DIMENSJON
5,20 MB
FILNAVN
Forteljingar frå Det gamle testamentet.pdf
ISBN
3875524372096

BESKRIVELSE

I denne boka blir vi kjente med forteljingar frå Det gamle testamentet. Forteljingane handlar om menneske som erfarer at Gud er med dei. Vi treff Adam og Eva, Kain og Abel, Hagar, Jakob, Rut, Hanna, Samuel, David og endå fleire. Gud gløymer dei ikkje, men held dei løfta han har gitt. Forteljingar frå Det gamle testamentet er ei oppfølging av Bibelboka mi som kom i 2003 og Saman med Jesus som kom i 2016. Alle titlane finns på bokmål og nynorsk. Den første også på to samiske språk og kvensk. Det er laga teiknefilmar av de to første bøkene.

Det nye testamentet utgjør den spesifikt kristne delen av Bibelen. Den kom i tillegg til den delen av den kristne kanon som er felles for jøder og kristne, Den hebraiske bibel, som de kristne kaller Det gamle testamentet, «den gamle pakt ... Det gamle testamentet, ofte forkorta til GT, òg kalla Den hebraiske bibelen, er eit kanonisk (heilag) skrift for jødedommen og kristendommen.

βιβλία biblia «bøker») er betegnelsen for de grunnleggende kanoniske skrifter i blant annet jødedommen og kristendommen, selv om den hebraiske (jødiske) bibel, også kalt Tanakh, ikke er identisk med den kristne bibel, som beskrives her.Dessuten er det innenfor kristendommen variasjoner i antallet og innholdet av Bibelens bøker. Sverre Bøe er på sitt niende UL som taler, og onsdag holdt han et seminar på UL med tittelen "Det gamle testamentet for dummies." Vi har snakket med Sverre, og spurt om han kan fortelle litt om Det gamle testamentet. Jeg har opplevd det som meget nyttig i kunnskapsformidlingen å fortelle historiene fra det gamle testamentet. Jeg sitter igjen med inntrykk av at svært mange elever nå kjenner historiene.

RELATERTE BØKER