Kroner og røre

Kroner og røre - Morten Møst | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Møst
DIMENSJON
10,86 MB
FILNAVN
Kroner og røre.pdf
ISBN
7556388750223

BESKRIVELSE

Dette er historien om Norges Handels og Sjøfartstidende gjennom 125 år. Avisen, som ble etablert for å fremme sjøfolks kår, ble oppkjøpt og gjort til skipsredernes lydige talerør. Da den strategien slo feil, fulgte harde kursendringer i retning av en fri avis under navnet Dagens Næringsliv, som også ble lønnsom. Siden er denne modellen med vekslende hell prøvd ut internasjonalt: kritisk økonomisk journalistikk som eksportvare.Spesielle personligheter har i alle år søkt mot avisen, fra grunnleggeren Magnus Andersen til karismatiske ledere som Knut Domaas og Kåre Valebrokk. Men redaktører lager ikke en avis eller bygger et konsern alene. Ved sin side, og stundom på nakken, har de forretningsførerne, disponentene og direktørene. Bak dem og under dem jobber legioner av avisfolk i de forskjelligste funksjoner, fra den beskjedne sekretær via den smarteste selger til den mest strålende stjernereporter. De har alle fått plass i denne mangslungne boken sammen med aksjonærer og næringslivsaktører.I denne boken veksles det på elegant vis mellom avis og samfunn, mellom enkelthistoriene og historiske linjer, mellom menigmann og makt. Boken er skrevet med innsikt og humor og er et viktig bidrag både til pressehistorien og norsk næringslivshistorie.

Loading ... Hva er penger? This video is unavailable. Watch Queue Queue Prosjektet er igangsatt av Østfoldhelsa og finansiert gjennom midler fra Sparebankstiftelsen DNB og Østfold fylkeskommune.

I Østfold har over 100 skoler vært med i prosjektet. Grålum ungdomsskole får 234 000 kroner til å finansiere en RØRE-ambassadør, utekjøkken og fysisk aktivitetsutstyr. Ekstra gledelig er det også at Sarpsborg kommune nå har fått med alle skolene sine i RØRE-prosjektet.

RELATERTE BØKER