Landnåm fra nord

Landnåm fra nord - Alf Ragnar Nielssen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf Ragnar Nielssen
DIMENSJON
10,4 MB
FILNAVN
Landnåm fra nord.pdf
ISBN
1190936583575

BESKRIVELSE

Island var et av de siste områdene i verden som fikk fastboende befolkning, da særlig av nordmenn og keltere som oppdaget øya og bosatte seg der i vikingtida. De eldste islandske kildene omtaler svært mange innvandrere fra det nordlige Norge, det vil si fra middelalderens Hålogaland og Namdalen. Dette området har likevel vært oversett i tidligere historiske framstillinger, og det tradisjonelle synet er at det nesten bare var vestlendinger som reiste ut. Landnåm fra nord har som siktemål å rette opp denne skjevheten. Det er nemlig ingen tvil om at folk fra nord spilte en vesentlig rolle i bygginga av det nye samfunnet på Island. I denne boka får leseren fortellinga om alle de 37 kjente familiene som reiste over fra dette området i «landnåmstida» (ca. 870-930 e.Kr.). De fleste var norrøne høvdinger og bønder, men noen hadde også samisk bakgrunn. Boka kartlegger nøye hvilke steder utvandrerne kom fra, deres bakgrunn og hvor på Island de bosatte seg. Men hvorfor forlot alle disse menneskene heimstedene sine, og hva søkte de egentlig på Island? I forfatterens leting etter svar på disse spørsmålene, avdekkes mange dramatiske fortellinger. Boka er rikt illustrert fra både Norge og Island. Alf Ragnar Nielssen er tidligere professor i eldre tids historie ved Nord Universitet (Bodø). Han har også hatt bistilling som professor II ved Lofotr Vikingmuseum.

Alf Ragnar Nielssen tok utgangspunkt i boka han har skrevet, Landnåm fra nord, som først utkom i 2012 (nytt opplag i 2019).. Orkana forlag skriver: «ISLAND VAR ET AV DE SISTE OMRÅDENE i verden som fikk fastboende befolkning, da særlig av nordmenn og keltere som ... Landnåm fra nord.

På Island fann dei land å busetja seg på, og ... Alf Ragnar Nielssen Landnåm fra nord . Tilbudspris 262,-Ordinær pris 299,-Heftet .

RELATERTE BØKER