Mi briljante venninne

Mi briljante venninne - Elena Ferrante | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elena Ferrante
DIMENSJON
8,51 MB
FILNAVN
Mi briljante venninne.pdf
ISBN
3502110513367

BESKRIVELSE

Stor filmatisk roman frå Italias mest kjende ukjende forfattar Mi briljante venninne er ein stor, filmatisk roman. Historia blir fortalt av Elena, som får vite at venninna gjennom eit langt liv, Lila, er sporlaust forsvunnen saman med alt ho eig: Ikkje eit hårstrå er tilbake, ikkje eit fotografi. Historia om Elena og Lila begynner i ein fattig, men pulserande bydel i utkanten av Napoli. Fattigkvarteret er prega av vald og brutalitet. Dei to jentene skil seg ut ved at dei er svært kløktige, og Lila også for villskapen sin. Ho er trassig, møkkete - og fryktlaus. Oppveksten i desse røffe gatene lærer jentene å stole på kvarandre og ingen andre. Elleve år gammal må Lila avbryte skolegangen for å arbeide i farens skomakarbutikk, mens Elena held fram med å studere, og Lila er berre seksten år når ho giftar seg med den velståande kjøpmannen Stefano Carracci, son av den forhatte Achille, for å komme seg ut av grepet Solara-familien har om henne og resten av bydelen. Ferrante har skapt eit storverk om vennskap mellom kvinner, men dette er også forteljinga om Italia som nasjon og dei gjennomgripande endringane landet gjennomgår frå 1950-åra og fram til i dag. Mi briljante venninne er første bok i Napoli-kvartetten. Frå italiensk ved Kristin Sørsdal.

Historia om Elena og Lila begynner i ein fattig, men … Mi briljante venninne er første bok i Napoli kvartetten. De tre andre heter: Historia om det nye namnet, Dei som flyktar og dei som blir, og Historia om det tapte barnet.

TV-anmeldelse: «My Brilliant Friend» - Det er så bra at det gjør vondt - Dagbladet Vi bryr oss om ditt personvern «Mi briljante venninne» utgjør starten på en lang romanfortelling, fordelt på fire bøker, strukket ut over seks ti-år og to kvinners liv fra de er seks år gamle til de er 66 i 2010. «My Brilliant Friend» («Mi briljante venninne») S02 har premiere på HBO Nordic mandag 10. februar.

RELATERTE BØKER