Oppvåkning

Oppvåkning - May Lis Ruus | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
May Lis Ruus
DIMENSJON
7,35 MB
FILNAVN
Oppvåkning.pdf
ISBN
9155542291025

BESKRIVELSE

Når Lucie våkner etter å ha ligget i ørske etter den harde fødselen, er ikke den lille piken hennes der. Fortvilelsen overmanner henne da hun skjønner at barnet er satt bort til fremmede. Hun blir med faren til Nordnes, slik at hun kan lete etter datteren. Så får hun høre at dragonen lever.Tiden var i ferd med å renne ut. Når som helst kunne fru Alhel komme. Lucie gikk inn i rommet og bort til sengen. Med et gisp la Lucie hånden over munnen da hun så det fargeløse ansiktet som hun kjente så godt. Den høye pannen, den rette nesen og den markerte haken. Leppene var så vidt adskilte og øynene lukket. Pustet han? Levde han?«Gud i himmelen!» brast det ut av henne da hun skjønte at han kanskje lå på likstrå.

En ung lege vekker en gruppe pasienter som ble rammet av en sovesykeepidemi på 1920-tallet. Filmen er basert på en sann historie fra 1960-tallet om legen Oliver Sacks.Han utgav ei bok om disse hendelsene i 1973. Blir jeg "full" av narkose, og kan jeg etter oppvåkning prate tull og gjøre ting jeg i etterkant blir flau av? Bivirkninger av narkose er avhengig av type operasjon og brukte narkosemidler, samt narkosens dybde.

Ufullstendig oppvåkning med forvirring (konfusjonsaktivering) kan ses på som en mindre dramatisk variant av nattlige skrekkanfall. Barnet er mer forvirret enn skremt, kan rope på foreldrene, men kjenner dem ikke igjen når de kommer, gråter og skyver foreldrene vekk og lar seg vanskelig vekke. Hvis legene konkluderer med at det er det beste for en besvimt pasient å holde hjernen helt i ro, kan de altså velge å avverge oppvåkning ved å legge pasienten i kunstig koma.

RELATERTE BØKER