Bygdekinoen i Norge

Bygdekinoen i Norge - Sveinung Wålengen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sveinung Wålengen
DIMENSJON
4,33 MB
FILNAVN
Bygdekinoen i Norge.pdf
ISBN
7809392248076

BESKRIVELSE

Bygdekinoen utgjør en kjær del av den norske kulturen, og mange nordmenn har gode minner fra kveldene da kinomaskinisten kom til bygda. Etter 65 år står denne omreisende kulturinstitusjonen fortsatt sterk. Men også bygdekinoen går en uviss fremtid i møte. Forfatter Sveinung Wålengen og fotograf Marius Nyheim Kristoffersen har i ett år fulgt kinomaskinistenes rute gjennom Norge. De har snakket med de kinobesøkende om hva kinoen betyr for dem og lokalsamfunnet. Boken gir et historisk innblikk i hvilken rolle bygdekinoen har spilt som kulturinstitusjon. Den forteller om kinomaskinistenes hverdag og bygdekinoens betydning for folk på små plasser. Den belyse hvorfor bygdekinoen fortsatt er så populær, i en tid der kinoformatet sin fremtid debatteres. Norsk bygdekino er lettlest og underholdende med gode historier fra en tid mange vil kjenne seg igjen i. Den er rikt illustrert med foto av visningsstedene, kinomaskinistenes arbeid, publikummere og ildsjeler, samt landskapsbilder fra rutene.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788279592525 "Bygdekinoen i Norge. En reise i utkanten av lerretet" er lettlest, underholdende og rikt illustrert med foto av visningsstedene, kinomaskinistenes arbeid, publikummere og dugnadsfolk, samt ... I 2010 ble Norge første land i verden som gjennomførte en samlet nasjonal digitalisering av kinoene.

Forfatter Sveinung Wålengen og fotograf Marius Nyheim Kristoffersen har i ett år fulgt kinomaskinistenes rute gjennom Norge. De har ... Som første land i verden er det i Norge gjennomført en samlet nasjonal digitalisering av kinoene.

RELATERTE BØKER