Onkel Toms hytte, eller Livet blant de elendige

Onkel Toms hytte, eller Livet blant de elendige - Harriet Beecher Stowe | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Harriet Beecher Stowe
DIMENSJON
6,66 MB
FILNAVN
Onkel Toms hytte, eller Livet blant de elendige.pdf
ISBN
5209043645250

BESKRIVELSE

Et enestående verk! For første gang på 125 år foreligger Onkel Toms hytte i komplett oversettelse på norsk. Romanen, som for første gang ble utgitt i USA i 1852, er et sterkt eksempel på hvordan skjønnlitteratur kan være med på å forandre et helt samfunn. At 300 000 eksemplarer av boken ble revet bort i løpet av det første året, skyldtes ikke ene og alene at leserne her ble presentert for en spennende historie; vel så viktig - om ikke viktigere - var Stowes politiske og kristenhumanistiske budskap: Sett slavene fri! Stowe hadde særdeles gode kunnskaper om slavenes kår, hun visste hvordan slavehandelen foregikk, og hun forstod at noe måtte gjøres for å vekke den hvite delen av befolkningen. - Og hun lyktes. Fortellingen om Onkel Tom gjorde en forskjell, og ved borgerkrigens slutt skal Abraham Lincoln ha uttalt at romanen hadde vært en svært viktig inspirasjonskilde for kampen mot slaveriet. På sett og vis er romanen like aktuell i dag som den var på 1850-tallet. Hvordan behandler Vesten flyktninger og såkalt papirløse? Hvem er vår tids Onkel Tom, og hva kan vi lære av hans historie?

Klikk her for bli den første til å gi din mening for bli den første til å gi din mening Vår pris 399,-(portofritt). Herren til Tom kommer i økonomiske problemer og selger Tom til den grusomme slavehandleren Haley.

Klikk her for bli den første til å gi din mening for bli den første til å gi din mening Vår pris 399,-(portofritt). Herren til Tom kommer i økonomiske problemer og selger Tom til den grusomme slavehandleren Haley.

RELATERTE BØKER