1537 - kontinuitet eller brudd?

1537 - kontinuitet eller brudd? Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
1537 - kontinuitet eller brudd?.pdf
ISBN
9447030803185

BESKRIVELSE

Seminaret "1537 - kontinuitet eller brudd" trakk mer enn 70 deltagere fra hele landet, både fra universitetsmiljøene, instituttsektoren og ikke minst kulturminneforvaltningen både sentralt og lokalt. Her foreligger 14 av foredragene på trykk. Artiklene beveger seg rundt følgende hovedtemaer: Historisk kontinuitet og brudd, lovverket og den historiske arkeologien, byen som fenomen - over og under bakken og 1537 belyst gjennom byarkeologisk empiri. Bakgrunnen er det Forskningsrådsfinansierte prosjektet: "The post-medieval archaeological resource in and around Norwegian towns: heritage potential, protection and management", et såkalt Miljø 2015-prosjekt som går over en periode på fire år i 2009-2012 og blir ledet av Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Publikasjonen er viktig for å få i gang en debatt rundt temaet vern og undersøkelser av arkeologiske kulturminner yngre enn reformasjonen. Artikkelsamlingen egner seg godt enten du ønsker å sette deg inn i forvaltningsmessige problemstillinger som følger i lys av 1537-grensen, eller for deg som er interessert i arkeologi som kilde også til vår nære historie.

Fagerland, Tor Einar. (2002) Krig og diplomati i nordisk middelalder.

Paasche er Magister i Nordisk arkeologi med hovedvekt på middelalder. Kontinuitet eller brudd? Jordbruksbosetningen i Østfold og Vestfold fra senneolitikum til merovingertid. Vidar Fryksten Hoxtvedt .

RELATERTE BØKER