Klassen som fellesskap. Del 2, Lærerarbeid med elevkultur for læring og danning

Klassen som fellesskap. Del 2, Lærerarbeid med elevkultur for læring og danning - Simon Michelet | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Simon Michelet
DIMENSJON
11,28 MB
FILNAVN
Klassen som fellesskap. Del 2, Lærerarbeid med elevkultur for læring og danning.pdf
ISBN
6366713133877

BESKRIVELSE

Denne boka handler om lærerarbeid med klassen som et fellesskap for læring og danning. Hvordan kan læreren støtte elevens faglige og sosiale utvikling, og unngå et klasserom dominert av motspill? Læreres samfunnsmandat forutsetter klasserom som støtter inkludering og tilpasset opplæring, dialog, demokrati, kritikk og danning. Forfatteren drøfter hvordan disse begrepene angir prinsipper som skal ivaretas i klasserommet, og eksemplifiserer hvordan lærere har arbeidet konkret med dette på barne- og ungdomstrinn. Læreres valg må baseres på profesjonelt skjønn hvor den enkelte vurderer hvilke didaktiske prinsipper som bør vektlegges, og hvorfor, i akkurat dette klasserommet.Klassen som fellesskap forstås som elevkultur, som har betydning for både faglig og sosial læring. En lærer med autoritet kan lede elevenes utvikling av denne kulturen. Samtidig vil den etablerte elevkulturen i klassen påvirke hva det er mulig for læreren å oppnå. Lærerarbeid og elevkultur trekker og dytter i hverandre. Hverdagsliv i klasserommet betyr å leve i dette spenningsfeltet.Boka henvender seg til klasseromsforskere, lærerutdannere, lærere og lærerstudenter. Boka er fagfellevurdert.

0 Handlekurv Klassen som fellesskap 1 : elevkultur - faglig og sosial læring (Bog, Hæftet, Norsk Bokmål) - Forfatter: Simon Michelet - Forlag: Cappelen Damm Akademisk - ISBN-13: 9788202542122 Her finner du alle våre bøker innen emnet undervisningsmetodikk og retningslinjer for utdanning. Bokkilden - stort utvalg og billige bøker på nett Elever i skolen skal lære å samtale og trenger en samtalekultur som er gjensidig og støttende.

Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap. Barnehagen skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering. Elever i skolen skal lære å samtale og trenger en samtalekultur som er gjensidig og støttende.

RELATERTE BØKER