Helseforskningsrett

Helseforskningsrett - Sigmund Simonsen, Magne Nylenna | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Simonsen, Magne Nylenna
DIMENSJON
5,64 MB
FILNAVN
Helseforskningsrett.pdf
ISBN
2133584113738

BESKRIVELSE

Helseforskningsrett omhandler den rettslige regulering av medisinsk og helsefaglig forskning. Feltet spenner fra stamcelleforskning og kliniske forsøk med mennesker til multinasjonale legemiddelutprøvinger og epidemiologiske befolkningsstudier. Medisinsk og helsefaglig forskning er i dag regulert av en rekke lover og regler, men regelverket er uoversiktlig og vanskelig tilgjengelig. Dessuten forvaltes regelverket av et konglomerat av offentlige og .halv-offentlige. instanser, blant annet gjennom forhåndsvurdering av forskningsprosjekter.Denne fagboken gir god oversikt over de rettslige aspektene ved medisinsk og helsefaglig forskning, blant annet gjennom praktiske eksempler. Det er lagt særlig vekt på forholdet mellom jus og etikk. Boken henvender seg til forskere, men vil, som den første helhetlige beskrivelsen av dette rettsområdet, også være av stor interesse for forskningsdeltakere, advokater, domstolene, forvaltningen og andre som arbeider med eller har interesse for helseforskningsrett. De forskningsrettslige prinsippene som beskrives i denne boken, vil også ha overførbar betydning for annen forskning som involverer mennesker.

(2016) Autonom luftkrig og folkeretten - kan autonome våpensystemer foreta rettslig forsvarlige helhetsvurderinger?. Når dronene våkner.

Emnet har direkte påmelding i StudentWeb.Søkere får ved påmelding umiddelbart svar i StudentWeb om plass på emnet er innvilget, om emnet er fullt eller om søkeren ev. mangler forkunnskaper.

RELATERTE BØKER