Høyesterett, straffen og tyveriene

Høyesterett, straffen og tyveriene - Sverre Flaatten | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Flaatten
DIMENSJON
3,88 MB
FILNAVN
Høyesterett, straffen og tyveriene.pdf
ISBN
4881498307457

BESKRIVELSE

Hvordan begrunner Høyesterett straffen i tyverisaker? Og hvordan har det endret seg? Gjennom beskrivelser av straffesaker fra 1950-tallet og 2000-tallet forteller denne boka et lite stykke nyere norsk rettshistorie. Tiden som strekker seg fra den umiddelbare etterkrigstid og fram til i dag, er kjennetegnet av store samfunnsendringer. Sammenligner man 50-tallets Norge med dagens Norge, sammenligner man to ulike samfunn. Har Høyesterett og strafferetten endret seg i takt med samfunnsendringene? I så fall på hvilken måte? Dette er spørsmålene som søkes besvart. For å forstå utviklingen anvendes rettssosiologiens problemstillinger: Hvordan skal vi beskrive forholdet mellom domstol og samfunn? Hvilke verdier dominerer Høyesteretts straffebegrunnelser, og hvilke interesser ivaretas? Hva forteller Høyesteretts møte med tyverier om forholdet mellom Høyesterett og samfunnet for over 50 år siden, og hva forteller det om dette forholdet i dag? Hva begrunnet straffen i en tid da velferdsstaten skulle bygges, og hva begrunner straffen nå som sosialdemokratiet er blitt utfordret? Tyveridommene og problemstillingene boka reiser i møte med dem, presenterer en måte å forstå retten, våre nære fortid og dagens samfunn på. Sverre Flaatten har en ph.d. i kriminologi og rettssosiologi fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis ved Politihøgskolen i Oslo. Hans primære forskningsinteresser er straff, politi, domstol, makt og ulike former for vinningslovbrudd.

hØyesterett, straffen og tyveriene Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Høyesterett skjerper straffen for lommetyveri.

Mannen anket kun lovanvendelsen, og anken ble forkastet av Høyesterett. Statsadvokaten mente straffen var for lav og anket saken til Høyesterett, som landet på at fagdommerne hadde rett, ifølge Rett24. Straffen ble satt i samsvar med aktors påstand - ett og et ... Alle begrunnede avgjørelser fra Høyesterett og et utvalg avgjørelser fra tingrettene og lagmannsrettene.

RELATERTE BØKER