Tøyengata

Tøyengata - Tone Huse | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Huse
DIMENSJON
8,29 MB
FILNAVN
Tøyengata.pdf
ISBN
4990848373378

BESKRIVELSE

Fra slum til meglermekka på 30 år: Tøyengata var i sin tid en hovedgate i arbeiderklassens Gamle Oslo, med kafeer, industri og forretninger. På 1980-tallet ble gata kjent som «Lille Pakistan», og ved årtusenskiftet var den blitt et symbol på det flerkulturelle Norge. Nå forandres Tøyengata på ny - en ung, hvit middelklasse er i ferd med å overta området.Tøyengata - et nyrikt stykke Norge er en skildring av det å høre til, dyttes ut og tilegne seg byen. Småbarnsforeldre, pubgjester, integreringsaktivister, gatas første halalslakter og ledelsen ved «Norges første eksotiske kjøpesenter» - alle har ulike fortellinger om hvordan bypolitikken kan gripe inn i et menneskeliv. Tone Huses møte med Tøyengata utfordrer oss til å tenke nytt rundt eksklusjon, integrering og retten til byen.

Idag er Grønlands Basar sammenføyd med Tøyengata 2, 4 og 6. Tøyengata barnehage. Nye tilbud om barnehageplass er sendt ut Alle tilbud i 3.

Ikke mye forandret på 100 år. Foto: Kielland-Torkildsen, Theodor / Oslo Museum .

RELATERTE BØKER