Et robust lokaldemokrati

Et robust lokaldemokrati En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,12 MB
FILNAVN
Et robust lokaldemokrati.pdf
ISBN
8853361176205

BESKRIVELSE

Et robust lokaldemokrati er en statusrapport for det norske lokaldemokratiet 2011. Valget ble gjennomført i en spesiell situasjon, bare syv uker etter at Norge var blitt rammet av et grusomt terrorangrep. Analysene viser at dette angrepet påvirket valgresultatet. Arbeiderpartiets fremgang og Fremskrittspartiets tilbakegang kan knyttes direkte til velgernes reaksjon på terroren. Utfordringer som det lokale demokratiet står ovenfor er et annet sentralt tema i boken: Fylkeskommunens rolle, kommunestrukturen, krav til kommunale tjenester, samt skandaler og mulige etiske utfordringer i styringen av kommunene. Det ble i 2011 gjennomført et forsøk med stemmegivning over internett, og med senket stemmerettsalder til 16 år. I tillegg ble det gjennomført kirkevalg i forbindelse med de politiske lokalvalgene. Boken bidrar også til å belyse og se på utfallet av disse valgene. Boken henvender seg til alle som er interessert i utviklingen av det norske lokaldemokratiet, men kanskje særlig til studenter, forskere, journalister og politisk aktive. Johannes Bergh er forsker ved Institutt for samfunnsforskning i Oslo. Dag Arne Christensen er forsker ved Uni Rokkansenteret i Bergen.

Det gir ikke Jan Tore Sanners kommunereform, skriver Jens Lorentzen. Dette var gode nyheter for befolkningen i LONGYEARBYEN: Endelig skal vi få bestemme selv. Slik reagerte svalbardrådsleder Heidi Brun på regjeringens forslag om å innføre lokaldemokrati i ... 12.

10 prosent økning Det polare demokrati «Regjeringen går inn for at det innføres lokaldemokrati i Longyearbyen.» Så enkelt, og likevel så effektivt kan livsvilkårene for et samfunn endres. 1000 ting å gjøre sammen med barna bok - Vera Micaelsen .pdf LOKALDEMOKRATI: Det vi trenger mer enn noe annet er et robust lokaldemokrati, der lokalbefolkningen føler at det har en mening å delta i kommunevalget. Det gir ikke Jan Tore Sanners kommunereform, skriver Jens Lorentzen. Dette var gode nyheter for befolkningen i LONGYEARBYEN: Endelig skal vi få bestemme selv.

RELATERTE BØKER