Forvaltningsrett for politiet

Forvaltningsrett for politiet - Geir Heivoll, Steinar Fredriksen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Heivoll, Steinar Fredriksen
DIMENSJON
4,79 MB
FILNAVN
Forvaltningsrett for politiet.pdf
ISBN
4997966360311

BESKRIVELSE

Det er over hundre lover som gir politiet ulike typer forvaltningsoppgaver. De mest sentrale forvaltningsoppgavene for politiet, i tillegg til ordenstjenesten, er førerkortsaker, våpensaker, saker om pass, utlendingssaker, serveringssaker, hittegodssaker og saker som gjelder brukthandel. Politiet har også oppgaver i forbindelse med offentlige arrangementer, skiltvedtak og tiltak overfor farlige eller ulovlige hunder, og kan også ha en rolle i saker om barnevern og psykisk helsevern.Hvilke regler gjelder for politiet når de skal utføre alle disse svært ulike oppgavene? Hvordan skal politiet gå frem? Hvordan kan politiet være sikre på å fatte riktige avgjørelser? Når har de plikt til å handle? Når har de taushetsplikt? Kan en ansatt i politiet behandle en sak som angår noen han eller hun kjenner?Denne boken er skrevet for politistudenter som skal studere forvaltningsrett for første gang. Formålet med boken er å gi en enkel innføring i grunnleggende alminnelig forvaltningsrett og hovedreglene som gjelder for noen av de mest sentrale forvaltningsoppgavene politiet har.

Tanken er at studenter kan lese boken før de går løs på selve pensum og dermed få en oversikt over faget. Boken inneholder flere gode illustrasjoner og eksempler.

1. Anmodning om juridisk bistand i spørsmål om taushetsplikt og informasjonsutveksling. Det vises til brev fra Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) 2.

RELATERTE BØKER