En by i lys

En by i lys - Anders Ehnmark | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anders Ehnmark
DIMENSJON
5,59 MB
FILNAVN
En by i lys.pdf
ISBN
9158900459548

BESKRIVELSE

Mens fascismen når sitt høydepunkt i Italia, sitter Antonio Gramsci i en fengselscelle og skriver om lyset. Det er disse notatene, hans ideologiske manifest, som skal gjøre ham til en av venstresidens fremste tenkere i forrige århundre. Forfatteren har skrevet en bok hvor kontrasten mellom klassisk marxisme og Gramscis tanker om intellektuell og moralsk frihet står sentralt.

Lys består av fotoner.Synlig lys er visse bølgelengder av elektromagnetisk stråling som forårsaker synsinntrykk i det menneskelige øye.Vi snakker også om ultrafiolett lys (UV-stråling) og infrarødt lys (IR-stråling), men disse «fargene» ligger utenfor det synlige spektrum for ... En del av verdens vakreste øyrike Velkommen til Svolvær Lysets By Det eiendommelige Nordlandslyset er vel allment kjent såvel som Lofotlyset er det, men det de færreste vet er at Svolvær har et helt spesielt lys, et lys som oppstår med sterke lysbrytinger i mellomrommet mellom havet og fjellet. Fører av bilen må likevel sørge for at riktig lys er aktivisert i forhold til lysforholdene. Ved kjøring inn i for eksempel tunnel skal baklys være tent.

Det står mye om lys i bibelen. Fargesyn er evnen til å oppfatte farger. Vi ser omverdenen i farger fordi øynene kan skjelne mellom forskjellige bølgelengder i lyset.

RELATERTE BØKER