Om det katolske

Om det katolske - Aage Hauken | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Hauken
DIMENSJON
5,99 MB
FILNAVN
Om det katolske.pdf
ISBN
3830814730298

BESKRIVELSE

Hva er katolsk kristendomsforståelse? Hva er holistisk kristendomsforståelse? Er "katolsk" et teologisk ord? Er moderne katolisisme verdens fjern? hva kjennetegner moderne paver? Er pave Johannes Paul II en holistisk tenker? Forfatteren søker å vise hvordan katolisismen i vår tid representerer en holistisk kristendomsforsåelse. Har litteraturliste.

Allerede tidlig i kristendommens historie fikk Maria ærestitlene «Guds mor», «Gud ... Den katolske kirke har utviklet en tilnærming der det i tillegg til «vanndåpen» tales om «bloddåpen» og om «lengselsdåpen». Problematikken om bloddåpen ble aktualisert meget tidlig i kirkens historie, da man reflekterte over katekumenenes (dåpskandidatenes) skjebne dersom de ble arrestert under de romerske kristenforfølgelser og led martyrdøden. Messen er Den katolske kirkes viktigste form for gudstjeneste.Den inkluderer i motsetning til andre gudstjenesteformer feiring av nattverden.Det er variasjoner i oppbygning og liturgi mellom de forskjellige særkirker og mellom messer for forskjellige formål. Pris: 242,-.

Maria er omtalt i alle de fire evangeliene. Maria har høy status i kristendommen, særlig i den katolske og den ortodokse kirken.

RELATERTE BØKER