Halvbroren

Halvbroren - Lars Saabye Christensen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Saabye Christensen
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Halvbroren.pdf
ISBN
4967856302638

BESKRIVELSE

Tre generasjoner kvinner lever sammen i en leilighet i Kirkeveien i Oslo: En dansk stumfilmskuespillerinne, Den Gamle, hennes datter Boletta, som jobber ved Telegrafen, og unge Vera. Den 8. mai 1945 blir Vera voldtatt på tørkeloftet i gården, og ni måneder senere fødes romanens ene hovedperson, Fred, i en drosje. Fem år senere ser halvbroren Barnum dagens lys. Vi følger brødrenes vidt forskjellige oppvekst på 60- og 70-tallet i Oslo. Kortvokste Barnum, sønn av en klovn og kremmer, er kunstneren som går på mange pinefulle nederlag, og iblant reddes av den mer hardtslående broren. Men Fred lever i taushet og skygge, og bærer på hemmeligheter. Hans spørsmål forfølger broren: «Skal jeg drepe faren din for deg, Barnum?»Her portretteres en fargerik familie gjennom fire generasjoner mot et levende historisk bakteppe, her er bokseren og kunstneren, sirkus og danseskole, Majorstua og Røst skildret med like stor innlevelse. Å få en roman som i stor grad handler om savn og fravær til å bli så underholdende, er mesterlig gjort.For Halvbroren fikk Lars Saabye Christensen Brageprisen og Nordisk råds litteraturpris.

Bokens undertittel er «Halvbroren er et familiedrama fra Christensens sorgmuntre Oslo». Norsk dramaserie basert på en roman av Lars Saabye Christensen. Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred.

Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred i et hjem dominert av tre generasjoner kvinner - moren Vera, hennes mor Boletta og familiematriarken Den Gamle. Halvbroren (TV Mini-Series 2013- ) cast and crew credits, including actors, actresses, directors, writers and more. Ulvhild og hennes mor vendte tilbake til Norge etter at halvbroren Magnus ble konge 1035. Det er antatt at hun inntok en hedret stilling som ektefødt datter av kong Olav, som etter hvert begynte å bli gjenstand for helgendyrkelse.

RELATERTE BØKER