Giganten

Giganten - Aage Storm Borchgrevink | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Storm Borchgrevink
DIMENSJON
11,31 MB
FILNAVN
Giganten.pdf
ISBN
2672169450261

BESKRIVELSE

I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret. I "Giganten" forteller den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform. Vi følger ledere, ingeniører og tillitsvalgte gjennom skiftende regjeringer og verdensbegivenheter som Sovjetunionens fall og 11.september. Det er en historie som strekker seg gjennom fem tiår - om visjonære lederskikkelser, politiske stridigheter og ufattelig rikdom, men også ulovlige streiker, livsfarlig arbeid og et utlandsengasjement som etterhvert skal koste norske liv. Ettersom fortellingen skrider frem, kommer klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen? «Med menneskelig innsikt og med et utgangspunkt i enkeltpersoners betydning har Borchgrevink skrevet en grundig og medrivende bok» Fædrelandsvennen, terningkast 6

30 dagars öppet köp utan kartong Elgiganten fører et kæmpe udvalg af TV, Computer, Hvidevarer, Køkkenmaskiner, Mobiler, GPS og meget mere. Lave priser gør noget ved humøret. I Giganten forteller den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform.

Aage Storm Borchgrevinks bok «Giganten» gir en høyst leseverdig analyse av selskapet som mer andre aktører har formet norsk oljepolitikk. Boken «Giganten» av Aage Borchgrevink fra 2019 viser hvordan beslutningene om internasjonal satsing i stort monn ble tatt av strategiledelsen i London, fjernt fra selskapets norske hverdag, kanskje med svakt forarbeid. Satsingen i USA har vært et kostnadssluk. Giganten_TRYKK.indd 22 27.09.2019 13:16 Amerikanerne antok at det var muligheter for hydrokarboner på tross av at formasjonen var rast sammen midt på, som om ryggraden til kjempen der nede var ... Giganten har landet.

RELATERTE BØKER