Alkymistenes gåtefulle symbol

Alkymistenes gåtefulle symbol - Ragnhild Hoffmann | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragnhild Hoffmann
DIMENSJON
3,84 MB
FILNAVN
Alkymistenes gåtefulle symbol.pdf
ISBN
7391693779757

BESKRIVELSE

For alkymistene var alle aspekter ved livet, skapelsen og naturen viktig - fra det høyeste himmelvesen til den mest ubetydelige sten på jorden. I en verden full av uforenelige motsetninger kan alkymien representere en holistisk tilnærming, en felles tradisjon for menneskeheten - med røtter i arabisk, kinesisk, indisk, afrikansk og europeiske kultur. På individnivået er det imidlertid ikke tilstrekkelig med et velutviklet intellekt. Sansning, fornemmelser, intuisjon og følelser må i like stor grad utvikles. Det som oppfattes av intellektet må kroppen erfare. Uten denne opplevelsen av oss selv, blir erkjennelsen substansløs og skaper en tom og forvirret verdiløshet. Målet i alkymien var å finne balansen mellom terrena, det faste, og volentilia, det flyktige - en harmoni mellom det jordiske og det himmelske, mellom kropp og ånd. Alkymien kan gi innsikt og erkjennelse hos søkende mennesker, hevder Ragnhild Hoffmann. Hun gir også et kulturhistorisk overblikk, forklarer alkymistisk symbolbruk og hvordan denne har påvirket vestlig tenkning og Carl Gustav Jungs dypdepsykologi. Det er en gammel alkymistisk sannhet at det som skjer oppe i himmelen også skjer nede på jorden, og at det som skjer utenfor deg også skjer inni deg.

Man vet dermed med sikkerhet at det var i bruk på 1600-tallet og antakelig også tidligere enn det. Hvorfor man så lang tid etter innføring av kristendommen sikret seg med magiske (hedenske) symboler, sier kanskje litt om at troen ikke alltid var sterk nok. Alkymi er en middelaldersk betegnelse for kjemi (det er sammensatt av arabisk al-= "den", "det" (bestemt artikkel) + gresk chymeia = "kjemi"), ofte blandet sammen med magiske forestillinger, jakten på De vises stein, som skulle kunne brukes til å omdanne metaller - og en drøm om å lage gull. Religiøse symboler Cerro Blanco er en av verdens høyeste klitter, og den reiser seg, bar og blek, inne i en krans av uttørkede åser opp mot Andes som et fysisk og spirituelt fikseringspunkt sør i Nazcadalene.

Alkymistenes hemmeligheter. Alkymistene arbeidet for å omvandle alt til gull, og deres fremgangsmåter ble holdt hemmelig. Ragnhild Hoffmann is the author of Alkymistenes Gåtefulle Symbol (4.00 avg rating, 1 rating, 1 review) Hoffmann, Ragnhild: ALKYMISTENES GÅTEFULLE SYMBOL (De vises sten) kr 200,00.

RELATERTE BØKER