Den maskuline dominans

Den maskuline dominans - Pierre Bourdieu | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pierre Bourdieu
DIMENSJON
11,7 MB
FILNAVN
Den maskuline dominans.pdf
ISBN
5586458589865

BESKRIVELSE

Boken er en undersøkelse av det mannlige og det kvinnelige, en tilnærming som søker den mannlige dominansens symbolske dimensjon. De dominerte oppfatter dominansen som naturlig. Bourdieu vil vise at det har funnet sted en sosialisering av det biologiske og en biologisering av det sosiale. Har navneregister.

Dominansen svarer i så høj grad til vores forventninger, at den virker evig og uforanderlig. Men i denne bog sætter den franske sociolog Pierre Bourdieu netop spørgsmålstegn ved selve den kønslige ordens permanens. Boken er en undersøkelse av det mannlige og det kvinnelige, en tilnærming som søker den mannlige dominansens symbolske dimensjon.

Ikke alle Bourdieus begreber der bruges her vil blive forklaret. Maskulinitet er et fellesnavn på de egenskaper som tradisjonelt karakteriserer den mannlige personlighet i motsetning til den kvinnelige. Femininitet og maskulinitet har vært forsøkt målt ved personlighets- og interessetester.

RELATERTE BØKER